Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Bevezetés a rumok világába...

 

Mi is az a rum?

 

A rum cukornádból vagy annak származékaiból készült alkoholos szeszes ital. 
 
Az Egyesült Államokbeli szabályozás szerint a következő a rum hivatalos meghatározása: a rum a cukornád erjesztett levéből, cukornádszirupból, cukornádmelaszból vagy más cukornád melléktermékből előállított alkoholos párlat, melyet 95%-nál alacsonyabb alkoholtartalommal állítanak elő oly módon, hogy a párlat rendelkezik a rumnak tulajdonított ízzel, aromával, jellemzőkkel és legalább 40% alkoholtartalommal palackozzák; továbbá magában foglalja a kizárólag ilyen párlatokból álló keverékeket is.
 

Az európai szabályozás kicsit részletesebb leírást ad, azaz az EU 2019/787-es számú rendelete értelmében a rum olyan szeszes ital, amelyet kizárólag a nádcukor vagy a cukornádlé gyártása során előállított melaszból vagy szirupból erjesztenek és 96%-nál kisebb alkoholtartalommal párolnak úgy, hogy a párlat rumra jellemző sajátosságai egyértelműen felismerhetőek legyenek, valamint:

  • Minimális alkoholtartalma 37,5 térfogatszázalék.

  • Nem adható hozzá alkohol, még hígítva sem.

  • A rum nem ízesíthető.

  • A rumhoz csak karamellt lehet hozzáadni a színének beállítására.

  • A rum édesíthető az ízének lekerekítése érdekében, de a végső termék nem tartalmazhat 20 g/liternél több cukrot.

 

forrás: https://www.robsrum.com/rum-101/ 

https://www.abcfws.com/about-rum 

https://www.legislation.gov.uk/eur/2019/787/annexes/2020-01-31?view=plain 

Nincs megjeleníthető termék.

Keresés